Катедралата Св. Джон в Ню Йорк

Окултистите обожават да строят сгради, които впоследствие да окичат с наименования като „църкви“ или „храмове“ дори и когато същите нямат нищо църковно в себе си. Примерите за такива сгради са изобилни: катедралата Норт Дам, църквата в Рослин, Уестминистърското Абатство, базиликата Саграда Фамилия в Барселона и т.н.

saint_john_the_divine_1_0912

Всички тези паметници имат за цел единствено да размиват и без това достатъчно обърканите граници на католицизма, протестанството и източното православие, заблуждавайки хората какво е истинското Християнство. Едновременно с това хората са принуждавани, без тяхното знание, но с доброволната им воля, да се покланят в сатанински храмове.

Един от най-забележителните представители на масонския „талант“ и гений е катедралата Св. Джон в Ню Йорк. Апокалиптични сцени от потапянето на града, рушенето на сгради и умъртвяването на хора са издялани с удивителна прецизност върху фасадата и колоните на предполагаемата Англиканска и Християнска катедрала. Дизайнът й определено е „различен“ и „нестандартен“, което обаче не обяснява щедрата сатанинска символика.

История и Строителство

Незавършената катедрала е обявена за най-голямата Англиканска църква и катедрала и четвъртата най-голяма Християнска църква в света. Построяването й е важен и празнуван момент сред масоните, като е отбялязано дори на първа страница на Масонски Свят Март 1925 година.

masonic_world1925

Според статията:

„От особено значение е, че масоните – основни строители на катедрали и църкви – през периода на разцвет на строителството, сега са част от движенито, което ще осъществи строежа на най-значимата катедрала в Америка. Не е необходимо да се споменава много за масонството, неговите монументи, история, вяра и символи.“

Статията изрично уточнява, че венецът на масонската култура са именно катедралите и богатата им символика. За съжаление повечето хора не влагат същото значение в тези паметници и ги разглеждат единствено като интересни туристически забележителности – резултат от богатото въображение на някой архитект.

Масонството и Окултизма

Няма да се спираме подробно на историята на масонството, но само ще споменем неразривната му връзка с окултизма през годините. Известно е, че масоните се смятат за „пазители на древни тайни“, които по своята същност са езотерични и окултни учения, предавани само на „просветени“. Смесица от Египеткси, Шумерси, Вавилонски, Кабала и Гностицизъм образува това, което днес представлява масонството. Тайните общества винаги са били особено ревниви по отношение на тайните и стуктурата си, но същевременно разкриват достатъчно, за да могат хората да разберат и направят избор; т.е. когато масите „виждат“ символиката, но правят съзнателния избор да я игнорират, това е тяхната свободна воля и следоватлно техен личен грях.

Много от низшите масони са практикуващи християни и това не е в разрез с разбиранията на учението. Те не търсят да примамват хора към присъединяване към обществото, но разпорстаняват една примитивна версия на учението, за да объркват и без това невежите маси.

Символика

Удивителният екстериор на катедралата би впечатлил и човек, който изобщо не е запознат със сатанинската символика. Най-вече с упоритостта и детайлността на изпълнението на впечатляващите апокалиптични сцени.

На западната фасада на сградата е, така наречената, Апокалиптична Колона, изобразяваща разрушаването на Ню Йорк и някои от неговите забележителности (включително кулите близнаци). Самата кула е завършена през 1997 – четири години преди Септември 2001, така че някой е разполагал с доста точна прогноза. Сред другите изображения са сгрдата на Крайслер и центърът на Ситигруп. Мостът на Бруклин е срутен с падащи коли и давещи се хора във водите под него. Статуята на Свободата е изобразена потъваща, а под нея е сградата на Стоковата Борса.

October+069

bottompillar

nystockxchange

nystockxchang2

Разбира се, ние бихме могли да спекулираме „какво е искал да каже авторът“ (любим похват на затъпяващата образователна система, измислена от същите хора със същите цели), но в контекста едва ли има много място за метафори и тълкувания. На първо място, Катедралата Св. Джон изобразява препаратки от Книга на Откровението и по-конкретно – от последните събития по време на Апокалипсиса. Въпросната сцена изобразява Ню Йорк като Вавилон – градът, който ще бъде напълно унищожен от Божия гняв.

 1. След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.

  2. Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;

  3. защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.

Откровение 18

Не могат да се отрекат множеството сходства между Ню Йорк и описания Вавилон. Споменава се за „блудница върху много морета, държаща златна чаша’ = Статуята на Свободата и ‘търговци, които плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им’ = Стоковата Борса.

Като се има впредвид, че над 70% от капиталът преминава през NYSE, не е трудно да се досетим защо сградата на Борсата е изобразена на колоната. Това е „финансовият“ аспект, описан в Откровение, където се говори за богати търговци и стоките им.

Следователно, такъв монолитен паметник и символ на Ню Йорк – Катедралата Св. Джон – подробно описва неговото разрушаване. Под сградата на Борсата има множество скелети и странни антропоморфни същества – вероятно демони.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Следващият елемент, който е особено инетересен е скулпурата, неуместно наречена Фонтанът на Мира. Гротескната скулптура е изтъкана от множество окултни и езически символи със силна слънчева и лунна символика. Слънчевият култ е изобразен посредством множество същества, излизащи от усмихващия се диск, като самата ангелска фигура сочи на Изток. Както и при входа на катедралата, символът на ДНК се появява и върху скулптурата. Място е отредено и на знаменития цитат на Джон Ленън ‘един ден светът ще бъде един’. По-християнско от това – няма накъде.

cathedral-saint-john-the-divine-sculpture-garden-peace-fountain-940x705

Ритуали в Св. Джон

  1. Шествието на Духовете

Всяка година на Хелоуин в катедралата се провежда странно събитие, наречено ‘Великото Шествие на Духовете’. Това е парад, на който облечени като демони, духове и чудовища хора се разхождат вътре в катедралата под акомпанимента на зловеща музика. Типичен сатанински ритуал, при който всичко Християнско е обърнато наопаки.

2.  Благославянето на Животните

Друг странен ритуал, който се състои всеки Септември. Групи животни се вкарват вътре в храма, за да бъдат благословени. По думите на служителите – това са животни, които „служат на Бога“, което е много интересно като етимология. Коне, камили, козе и дори червеи са носени до олтара, да за получат благословия. Най-вероятно впоследствие приключват земния си път по време на някоя сатанинска оргия.

3. Благославянето на Колелетата

Друго безумство, което се провежда в така наречения „Християнски“ храм.

2006_04_blessingbikes

4. Празнуване на Зимното Слънцестоене

Провежда се от известния музикант Пол Уинтър, определящ себе си като езотерик. Сам по себе си, това е един от най-древните пагански ритуали.

Храмът на Разбирането

Катедралата Св. Джон е седалището на Храма на Разбирането – опит за междуверски експеримент, целящ да размие границите на съществуващите религии и обърква хората, като създаде някакъв хибрид базиран на философията за Новата Ера. Влиятелнит приятели на основателя Джулиет Холистър включват Джон Рокфелер II, Далай Лама, Папа Йоан, Рузвелт, секретарят на ООН генерал Тант, Асоциациятя за асистирана репродукция и Еврейската Теологическа Семинария. В своята книга „Троянския Кон’ Джейн Хюстън пише“

„Целта на Храма на Разбирането е да улесни популяризирането на единна световна религия чрез сливането и приемането на всички религии, философски системи и вярвания. Стаята за Медитация в Храма на Разбирането първоначално носела името ‘Зала на Просветлението’, където учителите и просветените са запознавали публиката с хуманистичния си култ…за създаването на ново мистично училище.“

Храмът е акредитиран от ООН и дори включен в тяхното „духовно“ звено. Дванадесет личности, съставляващи Директори или Съветници, са членове на Съвета по Глобални Въпроси към ООН. На едно от заседанията Джеймс Ловлок обърна внимаие на концепцията за Гайя и божествената същност на Земята. Промотирането на езически и окултни идеи набира все по-голяма сила с описване на човечеството като „болест, която пречи на Земята да се самолекува“. Разбира се, под паразити се разбират непривилигерованите 90% от населението. Същите, чиито брой Бил Гейтс иска да намали с щедро финансираните ваксини с около 15%.

Ал Гор гостува няколко пъти в Катедралата Св. Джон, където изрича известните си думи ‘Господ не е нещо отделно от Земята’. Гор е приветстван от редица езотерични школи за лекциите и изказванияти си, които обезличават образа на Господ като Създател и Съдържател и го приварняват с материалната Земя.

Друг член на съвета е Томас Бери, който нееднократно е заявявал, че светът е готов за нова, пост-Християнска система, свободна от деноминации.

Разбира се, всичко това е завоалирано под прекрасно-звучащата мантра за ‘мир’, ‘братство’, ‘баланс с природата’, ‘хармония с космоса’ и т.н. Кой е против мира? Кой би отрекъл тези ценности? Проблемът, обаче, е в тяхното разбиране и тълкуване. За 1-ят % ‘мир’ означава единно световно правителство и контролиран човешки поток; ‘баланс с природата’ онзачава драстично намаляване на числеността на човешката популация; ‘хармония с космоса’ означава премахване на всички религии и налагането на нов световен ред.

13. Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

14. И не е чудно, защото сам Сатана се преправя на светъл ангел;

15. така че не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

II Коринтяни 11:13-15

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s